Вибір онлайн засобів для розробки паралельних програм з використанням бібліотеки MPI - Сіциліцин, Юрій Олександрович (Запоріжжя : 2022, 2022)
UA: Події останніх років суттєво змінили всю систему освіти в Україні та світі. Вітчизняні та світові системи зіткнулися з пандемією коронавірусу, до чого досить швидко змогли адаптуватися завдяки попереднім напрацюванням щодо формату дистанційного навчання. Тепер вітчизняна освітня система зіткнулася з викликами, що постали внаслідок війни з Росією на Сході України. Більшість навчальних закладів, яких безпосередньо зачепили воєнні діє на сході продовжили працювати у дистанційному режимі навчання. Ще один виклик – це окуповані учбові аудиторії та обладнання для проведення лабораторних занять. Є багато практичних дисциплін, які потребують наявність аудиторного обладнання для проведення практичних занять. Одна з таких дисциплін це «Технології розподілених систем та паралельних обчислень». Під час аудиторних занять здобувачі, які вивчають цю дисципліну проводять ряд практичних робіт у ході яких необхідно розробити розподілену програму для учбового кластеру або розробити таку програму для запуску у локальній комп‘ютерній мережі. Головним обладнанням під час таких практичних робіт є наявність декілька комп‘ютерів, які поєднані у комп‘ютерну мережу.
Keywords: хмарна платформа Amazon Web Services; технології розподілених систем; паралельні обчислення; організація віртуального навчального кластеру; онлайн сервіс