Ефективність вакуумного охолодження рослинної продукції - Ломейко, Олександр Петрович; Ломейко, Александр Петрович; Lomeiko, Oleksandr ("Елтон-2", 2008)
Одним з основних резервів збереження якості і зниження втрат швидкопсувних харчових продуктів є їх консервація холодом. Сучасні технології такої консервації зводяться до послідовно здійснюваних операцій охолоджування, підморожування, заморожування, тривалого зберігання, розморожування і утеплення продуктів перед їх використанням або подальшою переробкою. Кожна з цих операцій має свої тимчасові рамки і принципові особливості і виконується за допомогою спеціального технологічного устаткування
Keywords: збереження якості; консервація холодом; підморожування; заморожування; тривале зберігання; вакуумний спосіб охолоджування; збільшення терміну зберігання; вакуумний насос; вакуумна камера