Визначення можливості використання пристрою в якості фільтра симетричних складових - Іванов, М. В.; Щербаков, С. В.; Макенов, П. С. (ПП "Резнік", 2021)
Обмотка статора асинхронного двигуна (АД) є найбільш вразливою його частиною. Причин виходу з ладу обмотки статора АД багато, до них відносяться: струмові перевантаження обмотки статора збоку робочої машини (до 50 %), також заклинення ротору і руйнація підшипникового вузла, виникнення неприпустимої несиметрії напруги фаз мережі або з причини обриву фазного проводу виходить з ладу до 45% статорних обмоток АД та інші. Таким чином, несиметричні режими напруги мережі і обрив фазного проводу АД є однією з головних причин його поламки.
Keywords: фільтр; статор; асинхронні двигуни; напруга; датчик