Звіт про науково-дослідну роботу. Підпрограма 2 «Розробка інтенсивних технологій виробництва плодоовочевої продукції у відкритому ґрунті за умов сухого Степу України»: проміжний - Алексєєва, Ольга Миколаївна; Алексеева, Ольга Николаевна; Aleksieieva, Olha (My University, 2008)
Виходячи з результатів попередніх досліджень встановлено, що для агрокліматичних умов південного Степу із відібраних форм штамбоутворювачів (у колекційному, конкурсному маточнику та розсаднику) за комплексом ознаків в саду найбільш ефективними були форми ВСЛ №2, Вишня степова №20, які проявили крашу пристосованість до умов оточуючого середовища, мали меншу силу росту та ранній вступ у пору плодоношення. Форми Облачинська, ЛЦ-52 утворюють сильнорослі розлогі дерева з меншою врожайністю, Любська, Латвійська низька мали пошкодження штамбу і розвилок гілок та значно меншу врожайність.
Keywords: плодоовочева продукція; відкритий грунт; сади інтенсивного типу; персик