Дослідження кажанів на території українського Приазов'я за допомогою ультразвукового детектора в зоні впливу вітрової електростанції - Волох, Анатолій Михайлович; Волох, Анатолий Михайлович; Volokh, Anatolii; Cіохін В. Д.; Сиохин В. Д.; Siokhin, V. D.; Поліщук І. К.; Полищук И. К.; Polishchuk I. K.; Горлов П. І.; Горлов П. И.; Gorlov P. I. (My University, 2014)
UK: За останнє десятиріччя вітрові електростанції (ВЕС) набули значної популярності у Європі. Саме з ними пов'язують розвиток майбутньої енергетики та скорочення темпів зростання парникового ефекту. Одна кВт/година вітрової енергії скорочує виділення діоксиду вуглецю приблизно на 600 т порівняно з електростанціями, що спалюють кам'яне вугілля або нафту. Так, наприклад, у Німеччині використання поновлюваних джерел енергії дало змогу уникнути викиду в атмосферу 35 млн. тон різних газів (Deutschland, 2002). Великий інтерес до виробництва електроенергії за допомогою вітру є і в Україні, де вже створено кілька парків ВЕС.
The study of bats by ultrasound detector in the zone of influence of wind farms in Ukrainian Azov region
Keywords: Україна; вітрові електростанції; кажан