Закладання плодових утворень черешні (Cerasus avium (l.) Moench.) залежно від конструкції насаджень у зоні Південного степу України - Бондаренко, П. Г.; Потапенко, В. В. (Х.: ХНАУ, 2015)
Черешня є провідною кісточковою плодовою культурою зони Південного Степу України, яка цінується за відмінні смакові та дієтичні якості плодів і їх раннє достигання. Основним недоліком у вирощуванні черешні є велика природна сила росту цієї плодової культури, що призводить до пізнього вступу у товарне плодоношення та повільних темпів нарощування врожаїв. Крім того, великі розміри дерев ускладнюють проведення агротехнічних операцій у саду. Одним з найбільш ефективних шляхів подолання вказаних проблем є використання слаборослих вегетативних підщеп та їх вставок у штамб.
Keywords: черешня; кісточкова порода; штамб; врожайність; плодоношення; закладання плодових утворень