Інвентаризація основних засобів: проблеми та перспективи в сучасних умовах - Голуб, Наталя Олександрівна; Holub, Natalia; Скиба, Станіслав Ігорович (Херсон : Книжкове видавництво ФОП Вишемирський В.С., 2025)
Інвентаризація - це перевірка наявності, стану та відповідності фактичних даних щодо об’єктів основних засобів з даними бухгалтерського обліку [3]. Вона є важливим елементом системи внутрішнього контролю підприємства, що дозволяє оцінити ефективність управління матеріальними ресурсами. Інвентаризація основних засобів є важливою складовою системи бухгалтерського обліку та внутрішнього контролю підприємства. Вона забезпечує достовірність даних фінансової звітності, дозволяє контролювати наявність, стан і рух матеріальних активів.
Keywords: інвентаризація; процес інвентаризації