Опис до патенту на корисну модель № 141763 "Пристрій очищення внутрішньої поверхні трубопроводів від відкладень" - Бережецький, О. В.; Кюрчев, Володимир Миколайович; Кюрчев, Владимир Николаевич; Kiurchev, Volodymyr; Андріанов, О. А.; Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2020)
Пристрій очищення внутрішньої поверхні трубопроводів від відкладень складається з корпусу пристрою із попарними отворами, із розташованим в його середині основними негативним і позитивними електродами, додатковим електродом, вмонтованим в ізолятор, наконечників фіксації електродів, отвору подавання рідини, клапана, заглушки та серги кріплення тросу. Основні негативні і позитивні електроди виконанні напівсегментними з двох половин по всій довжині, в яких відбувається подавання хімічних речовин
Keywords: теплоенергетична промисловість; теплотехнічна промисловість; система промислового водопостачання