Застосування матричного рівняння еліптичного повороту для формування плоского обводу з дуг кіл - Щербина, Віктор Михайлович; Щербина, Виктор Михайлович; Shcherbyna, Viktor (ФОП Однорог Т. В., 2019)
UK: Матричний спосіб завдання плоского обводу дозволяє представити обвід у параметричній формі, що залежить від кута повороту. Це дозволяє використати стандартні програми сучасних комп'ютерів. Радіусографічний метод завдання кривих обводів заснований на геометричному представленні будь-якої плавної кривої як евольвенти. EN: In work on the basis of the matrix equation of elliptic turn the special case of flat contour from arches of circles for one section of the helicopter is considered.
Keywords: матриця; диференціація матриць; однорідні координати точок; matrix; differentiation of matrixes; homogeneous coordinates of points