Струминні гомогенізатори молока - Дейниченко, Г. В.; Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyryl; Ковальов, Олександр Олександрович; Ковалев, Александр Александрович; Kovalov, Oleksandr (ХДУХТ, 2016)
Технологічний процес гомогенізації використовується на підприємствах молочної промисловості близько ста років. Серед відомих гіпотез гомогенізації близько 7 претендують на роль закінченої теорії, що призвело до появи десятків конструкцій апаратів для гомогенізації. Серед них перспективними, завдяки зниженню енерговитрат, підвищення якості дисперсного складу продукту та можливості одночасного проведення нормалізації суміші, є струминні гомогенізатори.
Keywords: молоко; гомогенізація; диспергування; апарати; енерговитрати; суміш; енергоефективність; жирова фаза; молочний жир