Порівняння технологій сушіння деревини: вакумна та СВЧ - Облещенко, А. Д.; Гулевський, Вадим Борисович; Гулевский, Вадим Борисович; Hulevskyi, Vadym (ТДАТУ, 2021)
Вакуумні сушильні камери не такі ж економічні; комбінування вакуумного сушіння з діелектричним нагріванням вимагає додаткових витрат на сушарку та на сушіння деревини; СВЧ-способом деревину можна також швидко сушити, як і при вакуумному сушінні; при СВЧ-сушінні відбувається стерилізація деревини; СВЧ-камери компактніші і мають меншу масу та вакуумно- діелектричні камери вигідно застосовувати там, де за технологією потрібно низькотемпературне сушіння деревини.
Keywords: сушіння деревини; конвективне сушіння; вакуумного сушіння; випаровування; конденсація; процеси сушіння