Освіта для сталого розвитку цивілізації в умовах безперервних структурних змін та викликів - Олексенко, Роман Іванович; Олексенко, Роман Иванович; Oleksenko, Roman; Воронкова, В. Г. (Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая, 2020)
Сучасний стан вищої освіти диктує необхідність пошуку нових шляхів вирішення проблем підвищення ефективності не лише навчання, підготовки фахівця на ринку праці, але й ефективності закладу вищої освіти з точки зору формування освіти для сталого розвитку цивілізації, формування соціального капіталу в умовах безперервних структурних змін, викликів і соціальних змін, завоювання високого іміджу і рейтингу ЗВО. У цьому випадку важливу роль відіграє роль викладача. Проте лише професійні навички не забезпечують успішного заняття професійною діяльністю. Левова частка у виборі учнями закладу вищої освіти - імідж університету - рейтинг закладу вищої освіти. Важливою частиною іміджу університету є імідж викладачів, які власним авторитетом та науковим статусом формують імідж університету.
Keywords: вища освіта; імідж; формування іміджу; індекс Гірша; сучасний викладач