Механізм дії фінансового потенціалу в господарській діяльності аграрних підприємств - Трусова, Наталя Вікторівна; Трусова, Наталья Викторовна; Trusova, Natalia; Анастасова, К. А. (My University, 2016)
UK: У статті розглянуто комплексну модель ефективного фінансування, яка реалізує механізм дії фінансового потенціалу в господарській діяльності аграрних підприємств. Доведено, що модель ефективного фінансування матиме право на життя лише за умови стабільного економічного розвитку фінансового ринку, який визначає вартість джерел фінансування, що спрямовуються в операційний цикл аграрних підприємств у вигляді активних інструментів фінансового потенціалу. Розроблено методичний підхів до формування оптимальної пропорції елементів структури фінансування із дотриманням рівня платоспроможності та фінансової стійкості аграрних підприємств. Визначено залежність ринкової вартості аграрного підприємства від параметрів індикатора ефективного фінансування, враховуючи багаторівневу структуру власних, позикових та залучених джерел фінансових ресурсів. RU: У статті розглянуто комплексну модель ефективного фінансування, яка реалізує механізм дії фінансового потенціалу в господарській діяльності аграрних підприємств. Доведено, що модель ефективного фінансування матиме право на життя лише за умови стабільного економічного розвитку фінансового ринку, який визначає вартість джерел фінансування, що спрямовуються в операційний цикл аграрних підприємств у вигляді активних інструментів фінансового потенціалу. Розроблено методичний підхід до формування оптимальної пропорції елементів структури фінансування із дотриманням рівня платоспроможності та фінансової стійкості аграрних підприємств. Визначено залежність ринкової вартості аграрного підприємства від параметрів індикатора ефективного фінансування, враховуючи багаторівневу структуру власних, позикових та залучених джерел фінансових ресурсів. EN: The complex model of effective funding that implement the mechanism of financial capacity in economic activity of agricultural enterprises have been considered in the article. The effective funding model will have the right to life only if the sustainable economic development of the financial market, which determines the cost of financing sources allocated to the operating cycle of agricultural enterprises in the form of active financial instruments potential, has been proved.The methodical approach to the formation of the optimal proportion of the structural elements of financing in compliance with solvency and financial stability of agricultural enterprises has been developed. The dependence of the market value of the agricultural enterprises of effective financing options indicator, given the multilevel structure of its own, borrowed and borrowed financial resources have been determined.
Механизм действия финансового потенциала в хозяйственной деятельности аграрных предприятий
Mechanism of action of financial potential in the economic activity of agricultural enterprises
Keywords: фінансові ресурси; джерела фінансування; індикатори ефективного фінансування; фінансовий потенціал; аграрні підприємства; финансовые ресурсы; источники финансирования; индикаторы эффективного финансирования; финансовый потенциал; аграрные предприятия; financial resources; funding sources; indicators of effective financing; financial potential; agricultural enterprises