Публічне управління та адміністрування в умовах сучасних трансформацій : навчальний посібник - Ортіна, Ганна Володимирівна; Вороніна, Юлія Євгенівна; Юник, Ірина Геннадіївна; Єфіменко, Людмила Миколаївна; Беззубко, Борис Ігорович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
Навчальний посібник «Публічне управління та адміністрування в умовах сучасних трансформацій» присвячено комплексному висвітленню теоретичних і практичних засад функціонування системи публічного управління в умовах сучасних соціально-економічних, політичних та інституційних змін. У виданні розкрито сутність і принципи публічного управління та адміністрування, досліджено євроінтеграційну політику як чинник трансформації державного управління, висвітлено особливості функціонування публічної служби, досліджено інновації як рушійну силу соціально-економічного розвитку , а також економічні та правові аспекти управління територіальними громадами. Значну увагу приділено сучасним викликам, зокрема децентралізації, цифровізації, забезпеченню прозорості та ефективності діяльності органів влади. Посібник орієнтований на компетентнісний підхід до навчання та спрямований на формування управлінських, аналітичних і професійних компетентностей майбутніх фахівців саме спеціальності «Публічне управління та адміністрування». Матеріали можуть бути використані під час аудиторної та самостійної роботи здобувачів вищої освіти галузі знань D за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», а також у практиці викладачів закладів вищої освіти, державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.
Keywords: засади функціонування системи публічного управління; євроінтеграційна політика; трансформація державного управління; управління територіальними громадами