Використання міждисциплінарних зв’язків фізики і хімії під час науково-дослідницької діяльності студентів - Дяденчук, Альона Федорівна; Дяденчук, Алена Федоровна; Diadenchuk, Alona; Пшенична, Н. С. (My University, 2020)
UK: У статті запропоновано підхід до ознайомлення студентів із фізико-хімічними методами вивчення речовини при організації науково-дослідної діяльності. Даний підхід реалізується шляхом інтегрування знань з фізики та хімії з метою спрямованого формування у студентів різнобічної комплексної системи наукових уявлень про сучасний експеримент. Наведено деякі питання, на які необхідно звернути увагу при формуванні уявлення про фізико-хімічні методи вивчення речовини, а саме метод енергодисперсійної рентгенівської спектроскопії. EN: The article proposes an approach to acquaint students with physicochemical methods of studying a substance when organizing research activities. This approach is implemented through the integration of knowledge of physics and chemistry, with the aim of directing students to a diverse, complex system of scientific ideas about modern experiment. There are also some issues that need to be addressed when studying some of the physicochemical methods of studying a substance, namely the method of energy dispersive X-ray spectroscopy.
Use of interdisciplinary relations between physics and chemistry during students research activities
Keywords: фізико-хімічні методи; інтегрування знань; метод енергодисперсійної; рентгенівської спектроскопії; physicochemical methods; knowledge integration; method of energy dispersive x-ray spectroscopy