Обґрунтування організаційно-інженерних рішень процесу обслуговування тварин при виробництві свинини на фермі селянського фермерського господарства «Міраж» Оріхівського району Запорізької області: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Незнамов, Дмитро (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Мета роботи – обґрунтування організаційно-інженерних рішень процесу обслуговування тварин при виробництві свинини на фермі селянського фермерського господарства «Міраж» Оріхівського району Запорізької області. В роботі подано вступ, приведено вихідні дані для проектування, зроблені висновки про необхідність удосконалення ліній приготування кормів. На основі вивчення зоотехнічних вимог до технологічних ліній обслуговування тварин були розроблені технологічні схеми і по ним в трьох варіантах підібрані машини та обладнання для обслуговування тварин на свинофермі. На основі порівняння питомих приведених витрат на переробку однієї тони конкретної продукції із трьох вибрано оптимальний варіант. Запропоновані заходи з покращення умов охорони праці та техніки безпеки обслуговуючого персоналу при утриманні тварин. Зроблені висновки та складено список використаних джерел.
Keywords: свині; структура стада; собівартість; умовна голова; добовий раціон; режим роботи; питомі приведені витрати; економічна ефективність