Цифрові технології в управлінні публічними фінансами - Чкан, Ірина Олександрівна; Chkan, Iryna (Запоріжжя : МДПУ, 2025)
UA: У сучасному світі цифрові технології стали невід’ємною частиною всіх сфер життя, трансформуючи їх, даючи нові можливості та формують стійкість до нових викликів. Цифровізація в державному управлінні визначає ступінь економічного, правового, соціального і політичного розвитку, враховуючи швидкий темпи поширення та зростання. Наповненість цифровізацією залежать від рівня розвитку країни, структури її економіки, можливості швидко пристосовуватися до змін. Зростання кількості даних, які потребують зберігання, обробки та аналізу вимагає вдосконалювати існуючі методи та технічні засоби.
Keywords: цифрові технології; публічні фінанси; цифровізація державного управління; бюджетний процес; електронні сервіси; прозорість фінансів; публічні закупівлі