Опис до патенту на корисну модель № 112945 "Електрокоагулятор" - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Державний департамент інтелектуальної власності, 2017)
Електрокоагулятор містить корпус зі зрізаним конічним днищем, виконаний з діелектричного матеріалу, всередині якого розміщені катод і анод, виконані у вигляді ємності з перфорованими отворами, завантаженими анодорозчинним матеріалом, із зовнішнього боку приєднані анодний й катодний струмопроводи, патрубок подачі стоків й відведення очищеної води. Корпус апарата включає три коаксіальні ємності з тангенціально розташованими трубопроводами для підведення стоків в кожну ємність окремо.
Keywords: електрокоагулятор; діелектричний матеріал; перфоровані отвори; анодний струмопровод; катодний струмопровод