Захист прав боржників при виникненні простроченої заборгованості - Клімова, А. О.; Чкан, Ірина Олександрівна; Чкан, Ирина Александровна; Chkan, Iryna (НМетАУ, 2020)
Прийняття законопроекту дозволить вдосконалити чинне законодавство щодо колекторської діяльності, що надасть змогу забезпечити нормальне функціонування як фінансового, так і реального сектору економіки, виходячи з конституційних принципів пріоритету прав і свобод людини і громадянина, а також запровадить механізм захисту прав боржників, щодо яких проводиться діяльність по врегулюванню заборгованості за діючими зобов'язаннями з боку суб'єктів колекторської діяльності.
Keywords: національна валюта; дотримання прав боржників; колекторські компанії; кредитори; конфіденційна інформація; права людини