Эволюция развития тракторов - Милаева, Ирина Ивановна; Мілаєва, Ірина Іванівна; Milaieva, Iryna; Волошин, А. А. (ТДАТУ, 2019)
RU: В статье рассмотрен исторический путь формирования тракторов от механического экипажа до современных тракторов. Среди большого числа машин, используемых в народном хозяйстве, тракторы занимают одно из первых мест. Выпуск первых машин производства происходил небольшими партиями, однако за этот период появилось многочисленное количество профессиональных мастеров тракторостроительной отрасли и продукция, изготовленная ими, вошла в историю отечественной промышленности. Они помогают механизировать процессы в сельскохозяйственном производстве, служат для выполнения погрузочно-разгрузочных работ, для транспортных целей, рытья канав, корчевки пней и многих других работ. UK: В статті розглянутий історичний шлях формування тракторів від механічного екіпажа до сучасних тракторів. Серед великого числа машин, використовуваних в народному господарстві, трактори займають одно з перших місць. Випуск перших машин виробництва відбувався невеликими партіями, проте за цей період з'явилася численна кількість професійних майстрів тракторобудівної галузі і продукція, виготовлена ними, увійшла до історії вітчизняної промисловості. Вони допомагають механізувати процеси в сільськогосподарському виробництві, служать для виконання навантажувально-розвантажувальних робіт, для транспортних цілей, риття канав, корчування пнів і багатьох інших робіт. EN: The article discusses the historical path of forming tractors from a mechanical crew to modern tractors. Among the large number of machines used in the national economy, tractors occupy one of the first places. The first production machines were produced in small batches, however, during this period, a large number of professional masters of the tractor industry appeared and the products manufactured by them entered the history of domestic industry. They help to mechanize processes in agricultural production, serve to carry out loading and unloading operations, for transport purposes, digging ditches, rooting out stumps and many other works.
Еволюція розвитку тракторів
Evolution of tractor development
Keywords: сельскохозяйственный трактор; мощность двигателя; механик; тяговый класс; энергетическое средство аграрии; спрос; импорт; экспорт; сільськогосподарське трактор; потужність двигуна; механік; тяговий клас; енергетичне засіб аграрії; попит; імпорт; експорт; agricultural tractor; engine power; mechanic; traction class; energy means of agrarians; demand; import; export