Моделювання фотоелектричних систем живлення агропідприємств у Matlab - Дяденчук, Альона Федорівна; Diadenchuk, Alona; Філіпович, Є. В. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Сучасні агропромислові підприємства характеризуються високим рівнем енергоспоживання, зокрема при експлуатації систем поливу, вентиляції, освітлення та технологічного обладнання. Зростання вартості електроенергії та необхідність зменшення викидів парникових газів обумовлюють перехід до використання відновлюваних джерел енергії. Одним із найперспективніших напрямів є впровадження фотоелектричних систем живлення. Однак ефективність таких систем залежить від багатьох чинників: інтенсивності сонячного випромінювання, температури, конфігурації панелей, кутів нахилу, а також режимів споживання енергії.
Keywords: фотоелектричні системи; системи живлення