Енергозбереження при приготуванні м’ясних страв під тиском - Фірсова, О. (ТДАТУ, 2021)
При термічній обробці харчових продуктів використовується значна кількість теплової енергії, тому питання зниження її витрат є актуальним. Одним з важливих напрямків термічної обробки харчових продуктів є термічна обробка під надлишковим тиском. Скороварка дає можливість швидко приготувати блюдо та зробити його максимально смачним і корисним, в той же час, це дозволяє зменшити витрати енергії. При термічній обробці під надлишковим тиском у скороварці в готовій їжі збере- гається максимальна кількість вітамінів і корисних мікроелементів. Домогтися такого ефекту допомагає спеціально підібрана температура і тиск.
Keywords: термічна обробка; скороварка; приготування їжі; обробка харчових продуктів