Проектування механізованої технологічної лінії роздавання кормів з розробкою стаціонарного кормороздавача в умовах ферми великої рогатої худоби товариства з обмеженою відповідальністю «Відродження» Нижньосірогозького району Херсонської області: пояснювальна записка до дипломного проекту здобувача СВО Бакалавр - Сакевич, Владислав Сергійович (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Дипломний проект складається з пояснювальної записки, яку виконано на 72 сторінках та 6 аркушів креслярських робіт. Пояснювальна записка містить 6 розділів, 8 рисунків, 16 таблиць та 20 джерел технічної літератури. Мета проекту – проектування механізованої технологічної лінії роздавання кормів з розробкою стаціонарного кормороздавача в умовах ферми великої рогатої худоби товариства з обмеженою відповідальністю «Відродження» Нижньосірогозького району Херсонської області. Для реалізації наведеної мети проаналізовано виробничу діяльність товариства з обмеженою відповідальністю «Відродження» Нижньосірогозького району Херсонської області та виявлено суттєві недоліки. Також запропоновано здійснити необхідні заходи для поліпшення роботи господарства. В проекті зроблено проектування механізованої технологічної лінії доставки та роздавання кормів для ферми ВРХ на 808 голів прив’язного утримання. Отримано продуктивність цієї лінії та складено три можливих варіанта комплекту машин та обладнання. Обґрунтовано форму організації ТО та розраховано кількість виконавців. В якості конструкторської розробки в проекті наведено стаціонарний кормороздавач для концентрованих кормів, описано основні вузли і принцип роботи, подано кінематичні, технологічні розрахунки та розрахунки основних деталей на міцність. Розкриті питання охорони праці, подано заходи щодо забезпечення безпечних умов праці та інженерні розрахунки. Доцільність запропонованих проектних рішень підтверджуються техніко-економічною оцінкою. Проведено розрахунок питомих приведених витрат для трьох варіантів комплектів машин і обладнання лінії доставки та роздавання кормів і отримано оптимальний склад.
Keywords: раціон годівді; велика рогата худоба; добова кількість; продуктивність; стаціонарний кормороздавач; тросово-шайбовий транспортер; технічний сервіс; небезпечні фактори; питомі приведені витрати; агроінженерія