Опис до патенту на корисну модель № 119732 "Енергозберігаюча електрична конфорка" - Лобода, Олександр Іванович; Лобода, Александр Иванович; Loboda, Oleksandr; Гвоздєв, О. В.; Петриченко, Сергій Володимирович; Петриченко, Сергей Владимирович; Petrychenko, Serhii (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2017)
Енергозберігаюча електрична конфорка містить робочу поверхню, виконану із сталі або керамічного скла, плоский нагрівальний елемент, виконаний на теплоізоляторі за допомогою струмопровідної вуглець-резистивної пасти, зверху якої нанесена діелектрична паста, на кінцях нагрівального елемента за допомогою струмопровідної контактної пасти виконані контактні майданчики, причому теплоізолятор виконаний з кремнійкерамічного волокна на підкладці із сталі або кераміки. Підкладка по всій поверхні виконана з замкнутими ізольованими порожнинами, а збоку нагрівального елемента забезпечена поглибленнями для укладання додаткового теплоізолятора із зазором від нагрівального елемента і утворенням замкнутих ізольованих порожнин
Keywords: енергозберігаюча електрична конфорка; плоский нагрівальний елемент; струмструмопровідна вуглець-резистивна паста; діелектрична паста; теплоізолятор; кремнійкерамічне волокно