Стратегії сталого розвитку: навчально-методичний посібник - Яворська, Тетяна Іванівна; Yavorska, Tetiana (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
У навчально-методичному посібнику викладено історію становлення концепції сталого розвитку, її зміст, особливості практичної реалізації, сучасні складності та результати впровадження, перспективи у майбутньому. Він охоплює ключові аспекти сталого розвитку: екологічні, економічні та соціальні і демонструє їх взаємозв’язок. Посібник містить методичні рекомендації, приклади, завдання для самостійної роботи, що допомагає здобувачам застосовувати теоретичні знання на практиці і сприяє розвитку стратегічного мислення щодо впровадження принципів сталого розвитку на міжнародному, державному та регіональному рівнях. Рекомендовано для здобувачів, які навчаються за другим (магістерським) рівнем вищої освіти зі спеціальностей C1.01 «Економіка», J3 «Туризм та рекреація», D7 «Торгівля». Посібник може бути корисним для спеціальностей, пов’язаних з екологією, менеджментом та державним управлінням.
Keywords: історія концепції сталого розвитку; Цілі сталого розвитку; Sustainable Development Goals (SDGs); ключові аспекти сталого розвитку