Академічна доброчесність та академічне письмо : навчальний посібник - Шарова, Тетяна Михайлівна; Шаров, Сергій Володимирович; Землянська, Аліна Вікторівна; Землянський, Анатолій Миколайович (My University, 2023)
У навчальному посібнику вказано на питання академічної доброчесності у закладах вищої освіти, акцентовано увагу на правах інтелектуальної власності; наголошено на академічній культурі у сфері освіти та науки; розкрито питання наукової етики в контексті актуальних проблем сучасності. У навчальному виданні розглянуті особливості академічного письма та академічної грамотності; вказано на особливості культури усного наукового мислення, а також наголошено на причинах та передумовах виникнення плагіату. Молодим науковцям подаються практичні поради з написання наукових статей, подання цитувань та оформлення бібліографії у наукових дослідженнях. Навчальне видання призначене для здобувачів освіти, які цікавляться питаннями науки.
Keywords: формування академічної культури; кодекс честі; інтелектуальна власність; академічна доброчесність; наукове мовлення; наукова етика