Опис до деклараційного патенту на корисну модель № 8437 "Пристрій для діагностування технічного стану гноєприбирального транспортера з електроприводом в процесі експлуатації" - Жарков, В. Я.; Скляр, Олександр Григорович; Скляр, Александр Григорьевич; Skliar, Oleksandr; Солдатенко, Є. Г.; Галкін, А. В. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2005)
Пристрій для діагностування технічного стану гноєприбирального транспортера з електроприводом в процесі експлуатації, що містить електролічильник з диском, що обертається, ввімкнений в коло живлення електропривода гноєприбирального транспортера, фотозчитувальний пристрій, вихід якого приєднаний до першого входу елемента І, до другого входу елемента І приєднаний вихід одновібратора, тривалість вихідного сигналу якого рівна періоду закінченого циклу роботи електро- привода при холостому ході гноєприбирального транспортера, який відрізняється тим, що він додатково містить послідовно сполучені подільник частоти, двійково-десятковий лічильник імпульсів, дешифратор і цифровий індикатор; вихід елемента І через подільник частоти з'єднаний із лічильним входом двійково-десяткового лічильника імпульсів, виходи лічильника імпульсів приєднані до входів дешифратора, виходи якого з'єднані із входами цифрового індикатора, причому вхід одновібратора через замикаючий контакт кнопки "Пуск", а вхід установки нуля двійково-десяткового лічильника імпульсів через її розмикаючий контакт підключені до негативної клеми джерела живлення
Keywords: діагностування технічного стану; гноєприбиральний транспортер з електроприводом; електролічильник з диском; фотозчитувальний пристрій; одновібратор; подільник частоти; двійково-десятковий лічильник імпульсів; дешифратор; цифровий індикатор; клеми джерела живлення; область діагностики