Аналіз методів компенсації реактивної потужності - Бурлаков, А. В. (My University, 2020)
Одними з найбільших споживачів електричної енергії на підприємствах є асинхронні електродвигуни, які споживають для своєї роботи як активну електричну енергію, так і реактивну [1, 2]. Споживання реактивної енергії обумовлює підвищене навантаження на лінії електропередачі, призводячи до збільшення втрат потужності у них, а також до зростання спадань і втрат напруг в лініях. Це обумовлює збільшення відхилень напруг на затискачах навантажень, що викликає зменшення їх ефективності і термінів експлуатації [3–5]. Проблемою стає можливе виведення реактивної складової потужності з мережі, або наближення коефіцієнта потужності до одиниці.
Keywords: реактивна потужність; електрична енергія; конденсатори