Самоменеджмент: сутність та його необхідність в роботі менеджера. - Агєєва, Ірина Вікторівна (Lviv, Ukraine, 2022)
В сучасних умовах однією із основних фігур в системі менеджменту є керівник або менеджер, який керує організацією, якимсь конкретним видом діяльності, підрозділом, службою, групою людей тощо. Найталановитіший і працездатний менеджер не здатний досягти успіху, якщо він не вміє правильно організувати та спланувати свою роботу та трудову діяльність підлеглих. Щоб ефективно керувати людьми, менеджер насамперед повинен опанувати мистецтво управління самим собою. Основу професіоналізму менеджера становить здатність до постійного саморозвитку. Саме для цього покликаний самоменеджмент. Але є основна проблема самоменеджменту, яка полягає не так у нестачі знань про його методи, як у недостатньому чи незадовільному застосуванні його.