Вплив системи утримання грунтів в органічному саду на показники якості плодів черешні - Герасько, Тетяна Володимирівна; Герасько, Татьяна Владимировна; Herasko, Tetiana; Вельчева, Людмила Григорівна; Вельчева, Людмила Грирьевна; Velcheva, Liudmyla; Іванова, Ірина Євгенівна; Иванова, Ирина Евгеньевна; Ivanova, Iryna (Херсонський державний аграрний університет, 2019)
UK: Чи умов задерніння плоди черешні істотно не відрізнялися як за масою, так і за відсотковим співвідношення маси камінця до загальної маси плоду порівняно з контрольним варіантом (чистий пар). Задерніння сприяло отриманню плодів з більш високим вмістом біологічно активних сполук, що підвищує їх споживчу якість. Сорт Ділема більш перспективний щодо впровадження органічної технології через істотно більшу масу плодів та вміст антоціанів у плодах порівняно з сортом Валерій Чкалов. RU: В условиях задернения плоды черешни существенно не отличались как по массе, так и по процентному соотношению массы косточки к общей массе плода по сравнению с контрольным вариантом (чистый пар). Задернение способствовало получению плодов с более высоким содержанием биологически активных соединений, что повышает их потребительское качество. Сорт Дилемма более перспективный по внедрению органической технологии из-за существенно большей массы плодов и содержания антоцианов в плодах по сравнению с сортом Валерий Чкалов. EN: Under the conditions o f sodding, the fruits o f cherries did not differ significantly, either in weight or stone weight ratio to the total weight o f the fruit, compared with the control (standard mechanical cultivation). Sodding contributed to the production o f fruits with a higher content o f biologically active compounds, which increases their consumer quality. The Dilemma variety is more promising fo r the introduction o f organic technology due to the significantly larger mass o f fruits and the content o f anthocyanins in the fruit, compared with the variety Valery Chkalov.
Влияние системы содержания почвы в органическом саду на показатели качества плодов черешни
Effect o f soil management systems in an organic orchard on the quality o f sweet cherry fruit
Keywords: черешня; органічне садівництво; маса плоду; антоціани; черешня; органическое садоводство; масса плода; антоцианы; sweet cherry; organic gardening; fruit weight; anthocyanins