Аналіз існуючих технологій демонтажу обмоток електродвигунів - Курашкін, Сергій Федорович; Курашкин, Сергей Федорович; Kurashkin, Serhii; Жарікова, А. О. (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
В більшості випадків енергетичними засобами промислового виробництва є електродвигуни (ЕД). У промисловості та сільськогосподарському виробництві ЕД експлуатуються в дуже суворих умовах. Для забезпечення надійної та безперебійної роботи впроваджуються апарати і системи захисту ЕД, здійснюючи контроль їх режимів роботи. Однак, внаслідок високої вологості, запиленості, агресивного середовища, низької якості напруги живлення щороку до 20% ЕД виходять з ладу. Ушкодження ЕД призводить до значних економічних витрат підприємствами.
Keywords: електродвигуни; сільськогосподарське виробництво; обмотки