Функції деревини зрізаних гілок плодових насаджень як джерела енергії - Бондаренко, Лариса Юріївна; Бондаренко, Лариса Юрьевна; Bondarenko, Larysa; Караєв, Олександр Гнатович; Караев, Александр Игнатьевич; Karaiev, Oleksandr (ТДАТУ, 2021)
Використання деревного палива є невід'ємним елементом біоекономіки. Деревина як енергоресурс виконує численні функцій в генеруванні доходів, що має відповідні кліматичні наслідки. Разом з тим важливо підкреслити, що енергетичні системи на базі деревної біомаси повинні бути ефективними, з тим щоб забезпечувати максимальний обсяг виробництва енергії і скорочення потенційно шкідливих викидів. Деревина як джерело енергії вносить вклад в розвиток стійких і безпечних енергетичних систем і грає важливу роль в житті багатьох людей.
Keywords: брикети; відходи садівництва; переробка зрізаних гілок; деревне паливо; заготівля зрізаних гілок