Формирование обводов с заданными геометрическими свойствами - Холодняк, Юлия Владимировна; Холодняк, Юлія Володимирівна; Kholodniak, Yuliia; Гавриленко, Евгений Андреевич; Гавриленко, Євген Андрійович; Дубинина, А. В. (МДПУ ім. Б. Хмельницького, 2018)
RU: В работе предложен алгоритм формирования обвода второго порядка гладкости с монотонным изменением радиусов кривизны, вдоль которого скорость изменения радиусов кривизны изменяется непрерывно. UK: У роботі запропоновано алгоритм формування обводі другого порядку гладкості з монотонною зміною радіусів кривини, уздовж якого швидкість зміни радіусів змінюється безперервно. EN: The algorithm for forming contour of second-order of smoothness with a monotonous change of radiuses of curvature, along which the rate of change of radiuses of curvature changes continuously is proposed in this work.
Формування обводів із заданими геометричними властивостями
Formation contours with given geometric properties
Keywords: дискретно представленная кривая (ДПК); радиус кривизны; порядок гладкости; скорость изменения радиусов кривизны; дискретно представлена крива (ДПК); радіус кривини; порядок гладкості; швидкість зміни радіусів кривини; discretely presented curve (DPC); radius of curvature; order of smoothness; rate of change of radiuses of curvature