Опис до патенту на корисну модель № 127380 "Накопичувач атмосферного потенціалу " - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Кашкарьов, Антон Олександрович; Кашкарев, Антон Александрович; Kashkarov, Anton; et al. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Накопичувач атмосферного електричного потенціалу включає струмоприймач, заземлення, елемент для знімання електричної енергії. При цьому як елемент для знімання електричної енергії встановлено люстру Чижевського, яку підіймає догори повітряна куля на електропровідному тросі на регулювальній спінінговій котушці, що відокремлені від навколишнього середовища діелектричною штангою, високовольтний конденсатор із заземленням і високовольтною клемою
Keywords: накопичувач атмосферного електричного потенціалу; струмоприймач; люстра Чижевського; приладобудування; використання атмосферної електрики