Амортизаційні відрахування як джерело інвестицій у відтворення технічної бази сільського господарства - Грицаєнко, Галина Іванівна; Грицаенко, Галина Ивановна; Hrytsaienko, Halyna; Грицаєнко, Микола Ігорович; Грицаенко, Николай Игоревич; Hrytsaienko, Mykola (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Амортизаційна політика відіграє важливу роль в активізації інвестиційної діяльності підприємства, що, в свою чергу, сприяє впровадженню науково-технічних досягнень у виробництво, вирішенню соціально-економічних та екологічних проблем. Обґрунтована амортизаційна політика надає можливість стимулювання збільшення обсягів інвестицій, запровадження інноваційних техніки і технологій тощо. Сучасний організаційно-економічний механізм інвестиційно-інноваційної діяльності має враховувати об’єктивні економічні закони, повинен бути побудований на принципах, цілях, функціях і методах, які покладено в основу амортизаційної політики господарюючого суб’єкта.
Keywords: інвестиції; сільське господарство; амортизаційна політика; економіка; трактори