Метод та пристрій прогнозування поточного технічного стану ізоляції низьковольтних асинхронних двигунів - Нестерчук, Діна Миколаївна; Нестерчук, Дина Николаевна; Nesterchuk, Dina; Попова, Ірина Олексіївна; Попова, Ирина Алексеевна; Popova, Iryna; Постнікова, Марина Вікторівна; Постникова, Марина Викторовна; Postnikova, Marina (My University, 2018)
UK: Досліджений вплив підвищеної вологості навколишнього середовища на розвиток пошкоджень та знос ізоляції обмоток низьковольтних асинхронних електродвигунів. Обґрунтовано, що поточний технічний стан ізоляції обмоток асинхронних електродвигунів визначається опором ізоляції, а параметром прогнозування є опір корпусній ізоляції змінному струму. Здійснена структуризація щодо будови пристрою прогнозування та моніторингу технічного стану ізоляції обмоток асинхронних електродвигунів. RU: Исследовано влияние повышенной влажности окружающей среды на развитие повреждений и из-нос изоляции обмоток низковольтных асинхронных электродвигателей. Обосновано, что поточное техническое состояние изоляции обмоток асинхронных электродвигателей определяется сопротивлением изоляции, а параметром прогнозирования является сопротивление корпусной изоляции переменному току. Осуществлена структуризация конструкции устройства прогнозирования и мониторинга технического состояния изоляции обмоток асинхронных электродвигателей. EN: The influence of high environment humidity on damage development and insulation of windings wear the low voltage asynchronous electric motors is researched. There were justified the current technical state of windings isolation of asynchronous electric motors is determined by insulation resistance and prediction parameter is body insulation resistance to alternating current. The prediction and monitoring device the technical condition of winding isolation of asynchronous electric motors structure was made.
Метод и устройство прогнозирования текущего технического состояния изоляции низковольтных асинхронных электродвигателей
Method and device for predicting the current technical condition of insulation of low-voltage asynchro-nous electric motors
Keywords: асинхронні електродвигуни; обмотка; поточний технічний стан; ізоляція