Опис до патенту на корисну модель № 109966 "Пристрій оксигенізації повітря" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Гоц, О. К. (Державна служба інтелектуальної власності України, 2016)
Пристрій оксигенізації повітря містить вентилятор, електродвигун, джерело магнітного поля, патрубок, вихороутворювачі. В якому як джерело магнітного поля встановлено магнетрон, який виконано у вигляді сітчастої трубки, причому задня частина трубки виконана суцільною з осьовим та тангенціальним патрубками, а вихороутворювачі виконані у вигляді напрямних пластин та розміщені в кільцевому зазорі вихороутворювачів
Keywords: оксигенізація повітря; вихороутворювачі; магнетрон