Роль міжпредметних зв’язків у професійній підготовці фахівців інженерного профіля - Іщенко, Ольга Анатоліївна; Ищенко, Ольга Анатольевна; Ishchenko, Olha (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
В умовах активних інноваційних змін, що відбуваються в науці і техніці, від сучасного інженера потрібні інтеграційні творчі вміння, готовність до здійснення багатофункціональної науково-дослідницької діяльності. Підготовка таких фахівців ставить перед викладачами закладів вищої освіти актуальне завдання: забезпечити в процесі навчання реалізацію компетентнісного підходу, один з шляхів реалізації якого є використання у процесі навчання міжпредметних зв’язків. Міжпредметні зв'язки «відображають комплексний підхід до виховання і навчання, дозволяють вичленувати головні елементи змісту освіти. Вони формують конкретні знання студентів, розкривають гносеологічні проблеми, без яких неможливе системне засвоєння основ наук». «Завданнями цих зв’язків є інтеграція математичних знань з іншими навчальними предметами та створення умов для формування індивідуальної освітньої траєкторії розвитку професійних інтересів студентів»
Keywords: заклади вищої освіти; студенти; навчальний процес