Оптимізація прибутковості використання землі в будівництві - Ліштван, М. Е. (ТДАТУ, 2021)
Оптимальне рішення не рекомендує будувати будинки на дві або три сім’ї, не дивлячись на те, що доходи від цих будинків вище, ніж будинків розрахованих на одну сім’ю. Приведена вартість для будинків на дві, три сім’ї складає 3012 та 5024 доларів відповідно. Це означає, що для того щоб такі будинки були рентабельними необхідно або на величини приведених вартостей зменшити вартість ресурсів, необхідних для їх будівництва і експлуатації, або ж на таку ж величину збільшити їх прибутковість. Розв’язання задач в пакеті MathCad дозволяє розрахувати задачу лінійного програмування дуже швидко.
Keywords: менеджер-економіст; септичні танки; забруднення озера; оренда будинку