Захисні покриття та способи обробки м'ясних продуктів з метою підвищення їх бар'єрних властивостей - Загорко, Надія Петрівна; Загорко, Надежда Петровна; Zahorko, Nadiia; Тарасенко, Віра Григорівна; Тарасенко, Вера Григорьевна; Tarasenko, Vira (My University, 2021)
Створення бар'єрних властивостей м'ясних продуктів частково вирішується за рахунок додаткової обробки захисними речовинами різного складу. Вони формуються на поверхні харчових продуктів і надійно перешкоджають окиснювальному і мікробіальному псуванню виробів. Це зумовлено відсутністю прошарку повітря між продуктом та плівкою. До переваг такого способу захисту відносяться: забезпечення щільного облягання поверхні продукту; використання екологічно безпечних водних систем на основі полісахаридів, полівінілового спирту, латексів синтетичних каучуків або сополімерів вінілденхлориду; можливість варіацій функцій покриття завдяки введенню добавок різної природи – антимікробних, водостійких, їстівних; порівняна простота технічних рішень.
Keywords: обробка м'яса і м'ясних продуктів; зберігання свіжого м'яса; заморожування; харчові плівкоутворюючі суміші