Пристрій захисту асинхронного двигуна приводу вовчка від технологічних перевантажень - Груздєв, А. О. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Станом на зараз більше 50 % електричної енергії, що виробляється у світі, споживається асинхронними двигунами. Таке розповсюдження ці електродвигуни отримали завдяки високій конструкційній надійності та порівняно незначній вартості виготовлення. В той же час їх експлуатаційна надійність у всіх галузях промисловості невисока: щорічно виходять з ладу та ремонтуються близько чверті зазначених електродвигунів, їх час напрацювання на відмову становить 0,5 … 1,5 роки. Головними причинами такої невисокої експлуатаційної надійності вказаних електродвигунів є зовнішні впливи на них як з боку живлячої мережі, так і з боку робочих машин. Одним з таких впливів є перевантаження, яке створюють робочі машини через недосконалість технологічного продукту.
Keywords: асинхронний двигун; технологічне перевантаження; мікроконтролер