Загальні теоретичні аспекти побудови математичної моделі ймовірності просіювання зернівки крізь шар соломи - Леженкін, Олександр Миколайович; Леженкин, Александр Николаевич; Lezhenkin, Oleksandr (ЦНТУ, 2017)
Задача теоретичних досліджень полягає в встановленні залежності між геометричними розмірами соломин, зернових, а також їх взаємного розташування та вірогідності проходження зернівки крізь шар соломи. Найбільш прийнятним способом вирішення даної задачі є методика геометричного розрахунку ймовірностей.
Keywords: обчісаний ворох; солома; задача Бюфона; теорема Бернуллі; просіювання зернівок