Опис до патенту на корисну модель № 134180 "Мультитеплотрубний опалювальний пристрій" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Ігнатенко, О. В.; Кашкарьов, Антон Олександрович; Кашкарев, Антон Александрович; et al. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
Мультитеплотрубний опалювальний пристрій, що містить колектор стічних вод, тепловий насос, який включає випарник, компресор, конденсатор, терморегулюючий вентиль, трубопровід теплового споживача, батареї опалення, крім того встановлено мультитеплотрубний приймач низькопотенційної енергії стічних вод, сполучений з випарником теплового насоса у вигляді декількох пучків теплових труб, розташованих на відстані один від одного, які мають щільний тепловий контакт із стічними водами
Keywords: мультитеплотрубний опалювальний пристрій; колектор стічних вод; тепловий насос; випарник; компресор; терморегулюючий вентиль; трубопровід теплового споживача; нагрівач текучого середовища; система теплопостачання