Звіт про науково-дослідну роботу. Розробка методологічної бази для визначення надійності операторів мобільної сільськогосподарської техніки на підприємствах АПК (заключний) - Рогач, Юрій Петрович; Рогач, Юрий Петрович; Rogach, Yurii; Яцух, Олег Васильович; Яцух, Олег Васильевич; Yatsukh, Oleh; Гранкіна, Олена Володимирівна; Гранкина, Елена Владимировна; Grankina, Elena; Малюта, Сергій Іванович; Малюта, Сергей Иванович; Maliuta, Serhii; et al. (ТДАТУ, 2020)
Звіт про НДР: 68 сторінок, 6 рисунків, 17 таблиць, 29 літературних джерела. Об’єкти досліджень: явище ризику відмов у роботі операторів мобільної сільськогосподарської техніки на підприємствах АПК України. Мета роботи: розробка заходів щодо запобігання і зниження небезпек, що загрожують безпеці та здоров'ю працівників. Методи досліджень: 1. Уніфікована методика моніторингу професійних ризиків с/г підприємств. 2. Методика розрахунку імовірності захворювань операторів мобільної с/г техніки в залежності від умов їх праці. 3. Методика визначення індивідуального професійного ризику працівника. В результаті проведених досліджень: проаналізовано сучасні підходи до управління ризиками в АПК; проаналізовано та оцінено професійні ризики в галузях сільськогосподарського виробництва.
Keywords: ризик; управління професійними ризиками; попередження ризику; надійність операторів; професійне захворювання