Аналіз взаємодії електростатичного поля з біооб’єктами сферичної форми сільськогосподарського призначення - Мунтян, В. О.; Лисенко, Ольга Валеріївна; Лысенко, Ольга Валерьевна; Lysenko, Olha; Адамова, Світлана Вікторівна; Адамова, Светлана Викторовна; Adamova, Svitlana (НУБіП, 2014)
UK: Розглянуті теоретичні положення, що дозволяють визначити сили, які впливають на нерухомі або рухомі тіла в електростатичному полі, теоретичні залежності взаємодії провідної сфери при будь-яких співвідношеннях її радіуса і міжелектродного простору з електростатичним полем. RU: Рассмотрены теоретические положения, позволяющие определить силы, которые влияют на неподвижные или движущиеся тела в электростатическом поле, теоретические зависимости взаимодействия ведущей сферы при любых соотношениях ее радиуса и межэлектродного пространства с электростатическим полем. EN: The theoretical positions which determine the forces that affect fixed or moving body in an electrostatic field was shown. The theoretical dependence of interaction leading areas at any ratio of the radius and the interelectrode space of the electrostatic field was estimated.
Keywords: напруженість; діелектрична проникність; поле високої напруги; щільність електричної сили; електромагнітне поле; об'єкт; діелектричні тіла; електроди; електрофільтри; електросепаратори; напряженность; диэлектрическая проницаемость; поле высокого напряжения; плотность электрической силы; тension; dielectric constant; the field of high voltage; electric power density