Місце витрат на маркетингові послуги у трансакційних витратах підприємства - Грицаєнко, Микола Ігорович; Грицаенко, Николай Игоревич; Hrytsaienko, Mykola (My University, 2017)
Розвиток господарських відносин, а також посилення глобалізації та інтеграції призводять до активізації ділових відносин суб’єктів господарювання, що супроводжується ростом трансакційних витрат. Високий рівень національних трансакційних витрат негативно впливає на ефективність суспільного виробництва, конкурентоспроможність суб’єктів господарювання. Отже, на сучасному етапі особливий інтерес викликають наукові пошуки напрямів удосконалення управління трансакційними витратами суб’єктів господарювання. Особливе місце у трансакційних витратах підприємства посідають витрати на маркетингові дослідження.
Keywords: трансакційні витрати; конкурентоспроможність; ефективність; маркетингові дослідження; суб’єкти інституційного середовища; розподілення трансакційних витрат; організаційні та експлуатаційні витрати; ex ante; політика цін; управління руху продукції