Вдосконалення конструкції мішалки в умовах Мелітопольського району Запорізької області (19ХВД.6169181.06.25ПЗ) : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача СВО Бакалавр : спец. 133 Галузеве машинобудування ОПП «Комп’ютерний інжиніринг харчових і переробних виробництв» - Ксьонз, Ілля Андрійович (Запоріжжя : 2025, 2025)
Конструкторська розробка включає модернізацію мішалки для приготування дріжджового розчину, що підвищить ефективність її роботи. Вдосконалення машини дозволяє знизити металоємкість машини, витрати часу її обслуговування, знизити собівартість виробничої продукції. Було розглянуто організацію робіт з охорони праці при роботі з машиною, а також проаналізовано небезпечні ситуації при роботі потоковотехнологічної лінії. Відповідно до оцінки технічного рівня модернізації зроблено економічне обґрунтування роботи.
Keywords: хліб; дріжджі; змішувач; лопатева мішалка; перемішування; охорона праці; економіка