Електронна комерція : навчальний посібник - Лисак, Оксана Іванівна; Болтянська, Лариса Олексіївна; Трачова, Дар'я Миколаївна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
Навчальний посібник «Електронна комерція» є навчально-методичним виданням, спрямованим на систематизацію теоретичних знань і формування практичних навичок у сфері організації та розвитку онлайн-бізнесу. Він дає змогу здобувачам вищої освіти засвоїти ключові поняття, типи, бізнес-моделі, стратегії, інструменти та механізми функціонування електронної комерції. Матеріали посібника розкривають сутність електронної комерції, її роль у сучасному бізнесі, технологічну інфраструктуру, електронні платіжні системи, логістику, створення інтернет-магазину, цифровий маркетинг, вебаналітику, клієнтську підтримку, CRM-системи, управління репутацією, а також правові та етичні аспекти діяльності в онлайн-середовищі. Видання містить теоретичний матеріал, приклади, таблиці, рисунки, питання для обговорення, тестові й практичні завдання та ситуаційні кейси. Зміст посібника відповідає освітньо-професійним програмам підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти економічних спеціальностей, зокрема спеціальності «Торгівля», і може бути рекомендований для використання в освітньому процесі закладів вищої освіти.
Keywords: розвиток онлайн-бізнесу; бізнес-моделі; стратегії; інструменти та механізми функціонування електронної комерції.; створення інтернет-магазину; цифровий маркетинг; клієнтська підтримка; вебаналітика