Підвищення конструкційної зносостійкості сталей за рахунок термічної та хіміко-термічної обробки - Колодій, Олександр Сергійович; Колодий, Александр Сергеевич; Kolodii, Oleksandr; Шершенівський, О. С. (НУБіП, 2018)
Зносостійкі́ сталі – конструкційні сталі з особливими властивостями, що здатні чинити підвищений опір зношуванню і об’єднують, зазвичай, групи високомарганцевих, графітизованих та, інколи, підшипникових сталей. Для забезпечення зносостійкості сталь повинна мати високі значення твердості, міцності, стійкості до крихкого руйнування, контактної витривалості.
Keywords: зносостійкі́ сталі; підвищення конструкційної зносостійкості; види хіміко-термічної обробки (ХТО); об’ємне гартування; термомеханічна обробка