Цифрові технології в системі управління якістю харчових товарів: товарознавчий аспект - Завадських, Ганна Миколаївна; Zavadskykh, Hanna; Орлянський, Д. Ю. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
У сучасних умовах продовольча галузь стикається з потребою підвищення безпечності, якості та прозорості ланцюгів постачання. Це обумовлено як зростаючими вимогами споживачів, так і посиленням нормативного регулювання, особливо у контексті інтеграції України до європейського ринку [2]. Відтак, класичні методи товарознавства - органолептична оцінка, лабораторний контроль, традиційний документообіг - доповнюються або навіть замінюються цифровими технологіями, які дають змогу автоматизувати контроль якості та забезпечити простежуваність продуктів на всіх етапах їхнього руху: від сировини до споживача.
Keywords: цифрові технології; товарознавство